Direktlänk till inlägg 18 februari 2009

Det jäser

Av Zkrivaren - 18 februari 2009 16:31

Nu jävlar har man inte skitit i det blå skåpet som i "Göta kanal" utan i en splitter ny SAAB 9-5.

I Expressen finns det mycket att läsa om bilkrisen, om GM:s svek, men också om hur regeringen med Maud Olofsson i spetsen, sviker tusentals människor.

Metallklubbens ordförande Paul Åkerlund är kritisk mot Maud Olofsson.
-Det börjar bli en jävla ilska här inne nu. Folk är beredda att boka bussar upp till Stockholm, säger han. 

 Och jag hoppas att ilskan är så stor, att människorna har modet och kurage att åka till Stockholm för att protestera högljutt. Det ska synas i media, regeringen skall skakas om, och lagens långa arm, kommer till det korta. Så SAAB kan få det stöd som behövs.


– Regeringar går in och stöttar bilindustrin i varenda europeiskt land, men inte i Sverige. Maud Olofsson försöker bara smiter undan ansvaret och skyller ifrån sig, menar han.
- Nu börjar pajkastningen. Självklart ska man ha respekt för skattepengar, men vi är också skattebetalare.


http://www.expressen.se/motor/1.1470586/fackordforande-det-borjar-bli-en-javla-ilska-har  


Även Socialdemokraternas Mona Sahlin är upprörd, hörde jag i media. Hon ställer sig emot regeringen.

Men Maud Olofsson, gör det inte, och hon varken äger eller kör SAAB heller?


Hon säger bland annat:

- Vi är inte beredda att gå in som ägare. General Motors måste ta sitt ansvar även fortsättningsvis. De är hårdnackade förhandlare och medvetna om att varje stat är beskymrade när många jobb riskeras, sa Maud Olofsson vid en presskonferens på onsdagsförmiddagen.
Hon fortsätter:
- GM har avvecklingskostnader och i den stund vi tar på oss ägaransvar riskerar vi att ta på oss de avvecklingskostnader. Vi är inte beredda att riskera skattebetalarnas pengar. Vi spelar inte Monopol, det är riktiga pengar som varje skattebetalare betalat in i hopp om att få bättre skolor med mera.
Men Maud, det finns tusentals skattebetalare, däribland i bilindustrin i bl a Trollhättan, som också betalar skatt. De vill ha sina jobb kvar. De är stolta över det bilmärke de är involverade i att tillverka. De vill säkert ha sina skattepengar till att rädda sitt jobb.

Vi vill ha kvar tekniken och kunnandet i Sverige. Mister vi SAAB, och kanske även Volvo, var tar då kunnandet vägen? Och pengarna som lades ner i infrastrukturens tecken i form av vägar och järnvägar till företagen, är inte de då bara bortkastade skattemedel, Maud?


http://www.expressen.se/motor/1.1470460/maud-olofsson-haller-presskonferens


Känslorna i Trollhättan är blandade dagen efter beskedet att General Motors tar sin hand från Saab. Skomakaren Daniel Nissan, 31, tycker att det är självklart att regeringen ska rädda bilindustrin.
- Inget snack om den saken. Man borde göra det man kan, säger han.
Daniel Nissan har flera kompisar som blev uppsagda från Saab förra året.
- Det klart att det som händer drabbar alla här. 

Jag själv, om jag vore drabbad i Trollhättan, skulle vara ledsen,, bedrövad och småilsk. Ilskan skulle senare blomma upp och ett jävlar anama mot dem som kan rädda mitt jobb, skulle höras.


Det känns som sittande regering, vald av bl a många väljare som idag går arbetslösa i fordonskrisens spår, bara sitter och sviker dem, som vanligt kanske någon säger.

Redan är det många många tusen avskedade, många varslade om detsamma. Kunnandet och tekniken försvinner ut ur Sverige.

Nu riskerar SAAB att försvinna.

Nästa gång kan det vara Volvo.

Kvar blir en massa företag i konkurs, hunbdratusenatls människor utan jobb, som nöter a-kassa och socialbidrag, något som enligt regeringen blir billigare än att rädda SAAB. Något jag personligen inte alls tror på.

Maud Olofsson vet inte hur det är att vara arbetslös.

En familj med båda arbetandes på SAAB, har köpt nytt hus och har lån på det. Men jobben gör att de klara sig och barnen på det. De har det inte flott, men överlever. Plötsligt blir de arbetslösa, tvingas sälja huset till underpris, och ändå ha stora skulder kvar. Nu klarar de sig inte. A-kassan räcker inte och kompletteirng av sociala täcker inte skulderna. En personlig konkurs närmar sig, men innan är Kronofogden framme och tar allt de kommer över, så ett värdigt liv försvinner från familjen.


http://www.dn.se/ekonomi/jag-ar-djupt-besviken-pa-gm-1.801557


Detta exempel är inget orealistiskt exempel idag. Och vad händer om Volvo och alla berörda där, drabbas på samma sätt?


Snacka inte skit, Maud och gänget, det blir dyrare att släppa allt! Och då inte bara i pengar räknat, något som ni tydligen bara räknar.


//Zkrivaren

 
 
Ingen bild

z

19 februari 2009 09:19

Många fler än så kommer få gå ifrån jobb... alla underleveratörer som investerat massor. Så trollen i Thn får ta många i hand och gå.
Så var det när Volvo skärde ner.
Vi får väl hoppas det är ett dåligt sätt från regering att pruta på siffrorna.
Om vi ska ha en bilindustri i Sverige så kanske de två kan ingå partnerskap under denna kris.
Sen kan väl folk göra som de brukar... köpa utlänskt, billigare.
Men vi får skylla oss själva, allat är inte andras fel. Allt svensktillverkat har ju genom de senaste åren inte stöd från konsumenterna, så ska vi skylla ifrån oss?
Det är bara köpa japanskt eller annat utlänskt som kallas bil... sen får vi ta det... vi får vad vi betalar för.
Det är viktigt att köpa inhemskt om vi vill ha något sådant...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Zkrivaren - 11 februari 2013 12:40

Hästkött i lasagne, en katastrof och stor nyhet, alla anklagar alla i spåren av hästkött som kanske funnits länge i lasagne, istället för nötkött som ska vara i densamma. Vad ingen talar om är den otroliga leveranskedja från slakt till frysen i ...

Av Zkrivaren - 5 februari 2013 23:24

I Lidköping kan många hålla sig för skratt, men vad skall de göra? Jo, slå en signal för att slå en drill, den senaste (vansinniga) tekniska utvecklingen i mobiltelefonens historia är ett faktum. Står du och väntar på buss eller tåg och blir n...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 20:52

Jordbruksverket tycker att vi äter för mycket kött i Sverige, det är inte bra för miljön, anser de. Därför föreslår Jordbruksverket att en skatt ska läggas på köttet, för att få oss medborgare att äta mindre kött. När tar dessa dumma dörslag slut...

Av Zkrivaren - 22 januari 2013 14:33

Åter är den hatade TV-licensen, numer TV-avgift, blivit aktuell. (Uppdaterat) Nu ska alla som har en dator, surfplatta eller mobil (smartphone) betala avgift. Att INTE inneha TV räcker alltså inte för att komma undan en onödig avgift om tusentals k...

Av Zkrivaren - 11 januari 2013 21:42

Hackare utnyttjar säkerhetsbrist – så skyddar du dig Säkerhetsexperter varnar för användning av datorprogrammet Java. En allvarlig säkerhetsbrist har upptäckts och datoranvändare uppmanas att stänga av funktionen. Så löd inledningen i arti...

Presentation

Omröstning

TV-avgift skall betalas...
 ...via en avgift som nu
 ....reklam
 ...skatt
 ...skatt och reklam

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards